Collegium

En blogg om utbildning, karriär, personlig utveckling och allmänt välmående

Studera på annan ort?

När det är dags att plugga på högskola eller universitet är det inte ovanligt att man gör det på en helt annan ort än var man bor i. Det är många som väljer att flytta till Uppsala till exempel, för att plugga på deras universitet. Som student är det bra att försöka hitta ett studentboende i god tid, eller satsa på en vanlig lägenhet att dela med andra studiekamrater.

Hur hittar man ett bra studentboende?

Det finns en mängd olika sorters studentboenden, så som korridorboende eller studentlägenheter, så väl som privatrum, eller kollektiv med mera.

Ställ dig i en bostadskö så snart du kan, gärna innan du ens vet om du är antagen. Du kan få hjälp, råd och tips om bostäder via Studentkåren. De har koll på många olika alternativ. Se även till att lägga ut förfrågningar på typ Facebook och andra sociala medier. Se till att folk delar det, så att du når många. Se även över vad du har i närheten, har du en mamma, vars mosters kompis kanske hyr ut rum? Utnyttja de kontakter du har helt enkelt. Andra ställen att kolla efter boenden på är typ Blocket och liknande sajter. 

Sen är ett hett tips att ta det första bästa du får i den stad du ska plugga. Det är en stor konkurrens om alla boenden. Även om det inte är vad du söker, så kan du leta vidare när du väl flyttat och flytta en gång till!

28 Jun 2018