Collegium

En blogg om utbildning, karriär, personlig utveckling och allmänt välmående

Snart dags att ta in julen

Ni vet, jag tycker inte alls det var länge sedan det var sommar och jag tog med alla barnen till den nya vattenlekparken(läs mer på vortex-cado.se) Men imorgon är det redan den 1 december och förra helgen var det ju redan första advent. Så jag har ju till viss del fått in lite jul här hemma, i form av adventsljusstakar, julgardiner, hyacinter, julstjärnor med mera. Nu är det snart dags att börja pynta så smått med resten. Granen kommer inte in riktigt än, men snart, för det är ju mysigt med den inne! Givetvis har vi äkta gran.

Få granen att hålla hela julen

Granar gillar kyla och därför dör de ofta snabbare i värmen inomhus. För att ge granen bättre chans att överleva bör du först låta granen stå en stund utanför huset.

Vatten är ett måste!  Granen bör skalas 10-15 cm längst ner. Såga därefter av 2 cm för att ge ett färskt snitt som hjälper granen ta upp vatten. Vattna 1-2 gånger om dagen i början.

Sedan sägs det att man även ska ha sockerbitar i vattnet, eller citronläsk. 

Fixa julklappar

Det är nog smart att redan nu se över vad man ska köpa för julklappar. En del av det tänker jag allt köpa via nätet. Är ju så smidigt att få det skickat hem. Men en del ska jag handla ute, för det är mysigt att gå runt i de julpyntade butikerna!

30 Nov 2021