Collegium

En blogg om utbildning, karriär, personlig utveckling och allmänt välmående

Må bättre av att sluta röka

Många rökare upplever att de har en sämre hälsa än de som inte röker och det kan nog stämma. Inte nog med det, med rökningen kan man få hosta, svårare att andras, drabbas av cancer och andra sjukdomar. Dessutom luktar man inte så gott samt att det gör ett stort hål i ekonomin. Det finns alltså egentligen bara en massa fördelar med att sluta röka. Många rökare säger dock att det inte är bara sluta röka. Och det är väl sant. Det är ju något man är beroende av. Det gäller att bryta det beroendet. Det kan man göra på lika olika sätt. Det finns ju allt från e cigg till plåster. 

Sluta på ditt sätt

Det bästa är att sluta på det sätt man känner är bäst för en själv. En del klarar av att bara sluta, utan att ha några som helst hjälpmedel. Andra måste testa flera olika. Många säger att en e cigg från eqcigs.se är ett bra alternativ. För andra är det plåster eller sugtabletter som hjälper. Det finns även läkemedel läkaren kan skriva ut. Hitta det som är rätt för dig.

Gör något kul för pengarna

Slutar du röka så sparar du en massa pengar. Sätt upp ett mål vad du vill göra med dessa pengar istället. Det kan ge dig en bra motivation till att sluta och att verkligen lyckas. Lägg pengarna i en burk och se dem växa för varje paket du låter bli att köpa!

13 Feb 2019