Collegium

En blogg om utbildning, karriär, personlig utveckling och allmänt välmående

Jobba inom reklam?

Är det så att du har funderingar på att jobba med reklam på något sätt? Det finns idag flera olika vägar att gå för att kunna utbilda sig, så att man sedan kan jobba med grafiska profiler till exempel, eller om man föredrar att jobba med texter. Det finns många yrken inom reklam som man kan studera till.

Om du gillar att skriva texter med mera så kan du satsa på att bli copywriter. Då jobbar man med att ta fram idéer, koncept och skriva texter inom reklam och media. Det gäller att skriva på ett sätt så att folk tar till sig och agerar på ett visst sätt. En bra reklamtext kan få människor att köpa något. Blir man copywriter kan man jobba på en webbyrå Jönköping som Tross till exempel, eller på ett företags marknadföringsavdelning.

Jobba med bil, form och design

Om du vill jobba med bild, grafisk form och design inom reklam så kan du satsa på att bli en art director eller AD som det även kallas. Det gäller att ha en god känsla för färg och form och att man kan visualisera budskap på ett kreativt sätt.

Ofta så jobbar en AD nära tillsammans med en copywriter, men styr det visuella för de texter som copywritern skrivit.Vanliga arbetsplatser är reklambyråer och kommunikationsavdelningar. Det är inte ovanligt att jobba med grafisk profiler och koncept för reklamkampanjer.

22 Jun 2018