Collegium

En blogg om utbildning, karriär, personlig utveckling och allmänt välmående

Ergonomi i skolan

Ergonomi, det talas det en hel del om, inom arbetslivet. Det man sällan talar om, det är ergonomi i skolan. Men det är ju så att skolan, det är ju alla elevers och lärares arbetsplats! Inom andra jobb, framför allt kontor, så talas det hela tiden om vikten av att ha ergonomiska skrivbord och kontorsstolar samt att det tagits fram en massa olika hjälmedel, oftast för datorn, som ska göra jobbet mer ergonomiskt.

Som tur är så finns det vissa företag som satsat på skolan och ergonomi. Ett sådant är Cadiform. Det som de har, det är olika skolmöbler samt även andra inredningslösningar, för skolor och förskolor. Det för både elever och lärare. Hos dem finns det smarta skolbänkar, bra stolar för lärare, inredning för kapprum och mer. Allt med ett ergonomiskt tänk!

Viktigt med ergonomi

Ergonomi är vitigt för alla, både stora och små. Att sitta bra, när man är i skolan är minst lika viktigt som att sitta bra på kontoret om man jobbar. Ergonomi är alltså inte bara något som ska vara för vuxna, arbetande! Utan även för skolbarn i alla åldrar. Kroppen kan faktiskt slitas ut, oavsett ålder, beroende på vad man gör, hur man sitter och så vidare.

Om du blir nyfiken på vad Cadiform kan erbjuda, så föreslår jag att du kikar in på deras hemsida, där du kan se alla deras smarta skolmöbler och andra bra saker.

21 Jan 2022