Collegium

En blogg om utbildning, karriär, personlig utveckling och allmänt välmående

Att vara nöjd med sig själv

Det finns så många olika aspekter som bestämmer huruvida vi är glada och nöjda med oss själva och vår livssituation. Allt utgår nog först och främst från personlighet. Vissa är födda med nöjda än andra, oavsett vad livet sedan för med sig i form av uppförs- och nedförsbackar. Sedan har vi olika utgångslägen såväl intellektuellt som utseendemässigt, trygghetsmässigt och ekonomiskt. Ju bättre man har det, desto större utrymme har man till att fokusera på "petitesser", men allt är relativt.

Allt är relativt

Jag har själv till exempel nyligen genomgått en bröstförstoring i Göteborg. Det var något jag drömt om sedan jag var väldigt ung eftersom jag från naturen inte fått nästan någonting alls. Jag funderade länge och väl på om det verkligen var vad jag ville och jag kom slutligen fram till att ja, det ville jag faktiskt. Ibland känns det märkligt att ha främmande material inopererat i sig, men de tankarna släpper jag snart när jag ser hur snyggt kläderna sitter på mig nu för tiden.

Samtidigt vet jag att en bröstförstoring inte står särskilt högt på agendan för en kvinna som har svårt att få tillräckligt med mat och vatten för dagen liksom att det är en självklarhet för en välbärgad flicka i särskilda miljöer och kulturer. Allt är relativt.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med min bröstförstoring och vågar rekommendera det till alla som går i valet och kvalet. Har man väl börjat överväga det på allvar så betyder det att man är redo.

7 Oct 2019